Din jurnalul unei calatorii la capatul lumii…

Anul 2008 – un an important pentru Asia de Est, ne-a adus si pe noi, un grup de 7 tineri curajosi spre a merge acolo pentru a incuraja si in mod special pentru a duce speranta unor oameni care  traiesc multe zile fara ca sa o cunoasca. Asa ca am pus o luna din viata n20bb1oastra la dispozitia lui Dumnezeu.
Dupa o calatorie de vreo 60 de ore … ajungem la destinatia noastra, si ne intalnim cu prieteni mai vechi, lucratori acolo pe termen lung, plecati de aici din patria noastra. Noi fiind primi lor compatriti ce ii vizitam cu acest scop – si ne-am bucurat foarte mult sa putem sa fim o incurajere si un sprijin pentru ei.
Am stat pentru 2 saptamani jumate  – intr-un oras cat Bucurestiul nostru – dar la o altitudine mai mare decat Vf. Moldoveanu de la noi, si Dumnezeu ne-a pazit si ne-am acomodat usor cu clima. Acolo am vizitat cafenele crestine – unde am putut prezenta cultura noastra si sa ne facem prieteni din mai multe grupuri etince din zona. Ne-am bucurat insa cel mai mult sa le vorim cu ocazia asta de Cel ce ne da noua speranta, Cel ce are un viitor si o nadejde pentru  fiecare dintre noi.
Printre acei tineri cu care am vorit eu ( asa cam cate 15 la fiecare masa ) era o tanara, la care o sa ii zic Nancy – ce m-a impresionat mult cu deschiderea ei… Poveteam cu ea de familia mea, si ii ziceam ca mama mea a murit … si raspunsul ei a fost unu foarte sincer si foarte trist – Mi foarte frica de momentul in care parintii mei vor muri. –  De unde aceasta frica ? cu doar cateva minute inainte imi zicea ca e atee dar cand va imbatrani vroia sa fie budista …
Ma gandeam atunci la romani nostri ce dau acelasi raspuns cand vin vorba de pocainta sau de biserica – Acu is tanar/a ce imi pasa, cand o sa fiu batran/a… atunci o sa merg la biserica, atunci o sa ma pocaiesc … Pana atunci …. oare traim si noi in frica ca si aceasta tanara ? Si ne e frica sa recunoastem?
Ca si crestini avem luxul sa cunoastem Adevarul – si sa stim ca ceea ce exista nu e numai materie – si nu e numai un echilibru perfect intre bine si rau ce a fost distrus … ci este si spirit / duh si mai stim ca Binele e cel care invinge raul – si nu a fost niciodata egal (egalitate sustinuta de budism)
Mi-ar fi placut atunci sa ii pot zice mai multe despre Dumnezeul meu acelei tinere… dar locul si contextul nu mi-a permis prea mult.
Am fost asa de binecuvantata in aceasta iesire de lucru in Asia de Est – am fost binecuvantata chiar de oameni la care ma gandeam ca merg sa ii slujesc sau ii ajut … cand colo chiar eu aveam nevoie de ajutorul lor. Am primit multe lectii importante de la lucratorii pe termen lung acolo … care in ciuda lipsurilor (unoeri nu au bani de mancare pentru a doua zi) sau a bolilor (unii dintre ei s-au imbolnavit acolo ca de exemplu de hepatita ) continua sa lucreze – chiar si atunci cand cei pe care ii slujesc nu sunt deloc recunoscatori de munca pe care ei o depun sau strica orice ei investesc. Am descoperit in ei puterea Dumnezeului celui vesnic viu care ii modeleaza pe ei si ii incurajeaza, ii ridica si mai mult le poarta de grije de fiecare nevoie, cand intr-un fel cand in altul … si pentru mine e o incurajare sa vad asta, dat fiind faptul ca sunt si eu una dintre cei ce e la dispozitia Regelui.
Am invatat multe acolo, si m-am bucurat ca am avut si ce sa lucram practic, am putut sluji facand curat, sau constrund scari sau ajutand la construirea unui nou centru pentru tineri din Asia de Est, si cred cea mai faina saptamana pentru mine a fost in cea de-al trila oras pentru mine – cu 4 milioane de locuitori … unde timp de o saptamana am avut grije de niste copii orfani dati in plasament la o lucratoare pe termen lung acolo – si amandoi aveau diferite dezabilitati – baietelul avea probleme cu deglutitia si fetita de inima. M-am bucurat mult sa vad cum dragstea si grija pot sa schimbe ceva inr-un copilas. Au fost zile frumoase in ciuda celor 32 de statii de autobuz ce le parcurgeam zilnic o data la dus si inca o data la intors…
In timp ce mergeam cu un autobuz prin munti indreptandu-ne spre un alt orasel in inima multilor – la un moement dat se opreste pentru a da posibilitatea calatorilor sa se inchine la una dintre statuile lui Buda sculptate in basorelief pe unul din versantii muntelui …19abc1
si un gand ciudat imi trecu prin minte – Cat de mult se chinuie oamenii sa impresioneze – pentru a creea un sentiment de putere al unor zeitati – pentru a cere inchinare de la oameni…. si practic a pune un sentiment de frica in inimile lor … si uitandu-te la acesta opera de arta  imensa – sculptata in versantul muntelui de catre un om sau un grup de oameni … care au depus eforturi sustinute pentru asta … ma intrebam .. De ce nu li se descopera Dumnezeu acestor oameni si ii lasa sa creda in acesti zei – ii lasa in nebunia mintii lor / a nestiintei lor – si parca mai clar decat altadata mi s-au deschis ochii mie ca eu sa vad – muntele pe care era sculptata statuia … sa vad eu maretia naturii ce ma inconjura … 5 m mai incolo piscurile muntilor cand te uitai la ei semanu cu forma unui elefant din profil … piscuri de peste 4000 de metri erau modelate de insusi mana Creatorului .. iar ei nu puteau vedea asta … si inima mea a inceput sa planga …
– in fata ohilor lor era Creatorul, iar ei se inchinau creaturii in locul Lui, atuni un strigat a fost in inima mea pentru ei – Deschidele ochii sa vada! Sa Te VADA Doamne!!!!

(Din memoriile unei slujitoare a Regelui.- Vizita de lucru in Asia de Est – Oct 2008)

Reclame

2 răspunsuri

  1. […] jurnalul unei calatorii la capatul lumii godblessings.wordpress.com Anul 2008 – un an important pentru Asia de Est, ne-a adus si pe noi, un grup de 7 tineri […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s