profil de presedinte…

Citeam si eu ca un roman informat biografiile si criticile aduse celor 12 candidati la prezidentialele de astazi. Si am ajuns la trista concluzie ca nu am pe cine sa votez, (si totusi va trebui sa votez) poate daca am lua cate ceva bun de la fiecare si am crea profilul perfect de presedinte am ajunge si noi undeva cu tara noastra… dar ce sa facem .. realitatea e alta. avem de ales dintre astia… alti oare chiar nu avem?

Chiar nu exista nici un politician care sa nu fie corup, vulgar, ateu, comunist, impostor, hot, instigator si imoral?

de am gasi un om cu o pregatire comparabila cu a lui Geoana, cu o sinceritate empatica ca a lui Base. dar si cu experienta lui, cu o leaca de credinta pura in Dumnezeu si in Biblie gen Vadim sau Gigi,  de am gasi un om cinstit chiar daca nu neaparat sarac precum e numit Hunor, de am gasi oameni carora sa le pese de educatie, gen Potarca, sau de sanatate gen Oprescu, de ecologie gen Iane, sau un reformator avangardist gen Cernea, sau un luptator pt valorile nationale gen Rotaru. sau macar un om cu spirit de salvator si erou gen Manole, sau cu un patriotism gen Crin A.

Dar pe dealta parte acesti oameni ce luati individual … te dezamagesc, ba prin modul vulgar si de tara de a se adresa, ba prin lipsa totala de diplomatie – cum ar arta un astfel de om ca lider al unei tari ce imagine am avea in lume?

Gasim oameni corupti cu averi inimaginamile si inexplicabile, care viseaza mai mult ciolanul decat binele poporului, si tare mi a crede ca la cel ce are mult i de ajuns asa ca nu o sa mai fure.

Gasim oameni ce sustin prostitutia si legalizarea drogurilor usoare, nefiind constienti nici de legea lui Dumnezeu si nici de efectele pe termen lung in mentalitate si in dezvoltarea tari noastre.

Gasim oameni ce dau incap la unu sau la altu cu tot felu de acuze, dar nu au invatat niciodata diplomatia, si habar nu au sa aperecieze oameni din jurul lor, criticand criticand si cam atata…

Alti pretind ca stiu da diagnostice stari in care se afla acum tara noastra dar cand vine vorba de tratament … ne rugam sa nu dam de greseli majore… nu de alta da sanatatea tarii noastre mi se pare mult mai fragila decat cea umana… la care poti sa dai la nimereala tratamente ca poate poate…

Dai de tot felu de extremisti … fosti comunisti sau chiar actuali – ce se lupta pentru evolutionism in scoli sau sa se scoata religia din scoli. Sa salvam copacu da sa lasam omul sa moara din cauza bolilor venerice.

Acuzatii peste acuzatii … lupte pentru putere, pentru influenta.

Oare chiar nu mai este nimik bun in tara asta ? chiar nu mai este nimeni destul de credincios, corect intelept, pregatit si diplomat pentru a conduce tara asta in directia planurilor bune pe care Dumnezeu le are pentru noi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s